26 Eylül 2009 Cumartesi

Kendimi okumak istiyorum satırlarda. Bir kitap olmak, bir kitabın sayfaları arasında kaybolmak ve bulunmak...
Belki bir sahafa, belki de bir kitapçıya, gidenlerin karşısına, pat diye çıkıvereyim. Başka kitabı almaya geldiklerinde, beni bulsunlar. Hatta birinin elinde görsünler!

Kapağım da kızıl saçlı bir kadın olsun, saçlarının ucundan alevler fışkıran... Bedenini ise sular sarmalasın.

Kırmızı deri kaplı, kalın kartondan, kapağıma dokunup, ruhumu hissetmeye çabalasınlar.. Eskimesin, zamana karşı yenilmesin, sapasağlam dursun. Nesiller aktarsın beni elden ele, yaşanmışlıkların da tadı kalsın üzerimde.

Bir kaç sayfa çevirsinler ardından... Ama o sayfaların içinde, bilindik kağıt kokusu olmasın. Ben koksun, tenimin kokusu olsun. Okuyanlar beni koklasınlar ve bundan mutluluk duysunlar. Sayfalara el sürsünler, bana dokunuyormuş gibi... Tenimin dokusu karışsın sayfalara...

Yazarın biri beni anlatsın. Satırlarında, kendimi göreyim. Öyle ki; saçımı geriye ittirişim bile, okuyucunun gözlerinde gerçekmiş hissi uyandırsın. Yazsın ki; "Her saçlarını geriye ittirişinde büyülenmiş gibi baktırırdı parmaklarına. Ellerini öyle bir biçimde kaldırırdı ki, gözlerinizi alamazdınız. Bunu yapacağı her an; başını sağa doğru hafifçe eğer, parmaklarını biraz aralık bırakıp, kaşının bitiminden başlayarak ve dokunarak yüzüne, iterdi saçlarını..."

Her satırda, her harfte bile hissedilsin içimdeki duygular. Okuyucuyu öyle bir sarıp sarmalasın ki, bu kitabı hiç bırakmak istemesin. Geceleri uykusuz kalsın, yanına bir kahve eşlik etsin. Yetmesin daha sert bişiyler arasın. Erkekse "bu kadınla aynı masada içki içmek ne keyifli olurdu. Kadehimi o doldururdu, içine yüzündeki gülümseyişi de katarak..." desin. Kadınsa "beni ne güzel dinlerdi, yanımda olsaydı..."

Kitabımı okuyan kendini görsün, -"aaa bu kadın şu sayfada bana benziyormuş" yada "ben olsam, bende o an böyle davranırdım" desin. Bazen saçlarımızın rengi benzesin, bazen olaylara bakışımız. Okuyucum da yüksekten korksun mesela.... veya oda benim gibi o adam / kadın da en çok huzuru ve özeni arasın. Sıkılmasın okurken, heyecanla beklesin bir sonraki olacakları. Bıraksın kendini olayların akışına.

Meraklanıp, sonuna bakmasın kişileri kavradığında. Çünkü bakmadan anlasın, son sayfaların bomboş olduğunu. Benim kitabım bu... benim adıma başkası tarafından yazılmış... O bomboş sayfalar okudukça belirginleşmeli. Yazan öyle bir yazmalıki; tutkuyla, kanında akışımı hissetmeli.

Benim bir kitabım olmalı, kırmızı deri kaplı. Siyah çizgiler geçmeli arasından. Kızıl saçlı bir kadın olmalı, bedeni suyla donatılmış, saçlarının ucundan alevler fışkıran... Kadının gözleri kapalı...

Sonunda yada başında;

"Mutlu sonlara inanıp, mutsuz sonları tercih eden biriydi o yaşamında... sona yaklaştığında başlangıcı seçerdi"

yazmalı. Kitabımı okuyanlar bilmeli herşeyin bir skalası olmayacağını. Kaç sayfa olacağı belli olmamalı. Başı da sonuyla bir bütün olmalı.

Bir kitabım olmalı, adım belli olmamalı...

10 yorum:

samkon dedi ki...

Bir solukta okudum. Çok akıcı bir dilin var. Teşekkür ederim bu etkileyici satırlar için.

Hele birde dün gece başlangıçta adını koymadan yazdığım bir şiirin üstüne çok iyi gitti. Adını sonradan "Gözlerin Kapanmasın" koymuştum..

efsa dedi ki...

Bir faydam oldu ise ne mutlu bana :) Beğenmene sevindim.

Hoşgeldin bu arada.

samkon dedi ki...

İnan ki Hoşbuldum :) takipteyim..

hayatVEtavla dedi ki...

Pandoranın kutusundan bir melodi daha...
Gökkuşağının renklerinden biri daha...
Efsanın kaleminin keskinliğinin(kılıç gibi) bir tezahürü daha...


Yüreğine yada kalemine değil aklına sağlık, diyen hayatVEtavla

Efsa dedi ki...

Teşekkür ederim hayatve tavla,
senin resmi değiştirdim bu arada. Bir resim kalemi ve uygun kağıtları alır almaz başlayacağım.

Bir kadının göbeğinin üzerinde zar atan adam figürü daha hoşuma gitti benim. :) bakalım.

hayatVEtavla dedi ki...

:) nutkum tutldu ne diyeceğimi bilemiyorum :)

Sabırsızlıkla bekliyorum...

Bu aralar hayat tarafından dikkate alındığının yeni yeni farkına varırken, efsa tarafından da dikkate alındığına ayrıca mutlu olan hayatVEtavla

Efsa dedi ki...

ahaha çizebilirsem tabi. çizimim o kadar iyi değildir normalde. kel kör bişiy olabilir yani çok umutlanma. o gölgelendirmeyi nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok :)))) olacak inşallah.

hayatVEtavla dedi ki...

bence de :)


olacak diyen hayatVEtavla

hayatVEtavla dedi ki...

Hoşuna gidiyor değilmi daldan dala atlarken anlaşılabirliğini test etmek :)

Alt yazısız anlaşabilmenin tadını çıkart bakalım efsa hatun diyen hayatVEtavla

Efsa dedi ki...

:) bunu sen başlatıyordun ama. Ben masumum.