13 Kasım 2010 Cumartesi


Canım sevdiğim, çiçeğim, aşkım.
Keşke diyemiyeceğim kadar uzağım artık... 

O kadar ısıtmak istedim ki nefesimle sırtını. Keşke yüreğine en güzel aşk şarkılarını fısıldayabilseydim. Yapamadım aşkım. Kelimelerden utandım..
Ellerim ellerini sevdi çiçeğim, dudaklarım koynunu, gözlerim yüreğini... O güzel, içinde güneş saklı yüreğini.

Elimden birşey gelmiyor. Artık çok geç! Yolların ortasında gözlerin, gözlerimi esir aldı aşkım, kapatamadım. Güneş dolu yüreğine yağmurlar yağdırdım. Affet beni... Çevremi saran bulutları dağıtmaya yetmedi rüzgarım. Sesini duyar gibiyim aşkım.

Nefesim nefesine nefes katsın istedim ama olmadı. O küçücük nefesi içine üfleyemedim. Olmadı aşkım. Adının fısıldadığı masalları fısıldayamadım nefesine. Bir varmış bir yokmuşta kaldı fısıldamam. Ötesini fısıldayamadım. Güneş dolu yüreğine yağmurlar yağdırdım. Nefesim nefesine nefes katsın istedim olmadı aşkım.

O zilin sesini duyduğun ana lanet ediyorum. Toprağın olmak varken mezar, güneş olmak varken gölgen oldum. Sen elini uzattığında kalbimi sakladım.

Aşkım seni de yanımda götürüyorum. O gittiğim yerde binlerce kez haykıracağım. "Seni seviyorum çiçeğim" Tek aşk vatan aşkı derdim, ama bilmezdim benim vatanım senmişsin.

“Umarım güneşli bir gün başka bir nefes daha güçlü üfler yüreğine aşkım ve ben çıkar giderim”


* Nefes filminden komutanın şehit olmadan önce, karısına bir çocukları olamadığı için ve öleceğini bildiği için yazdığı ilk ve son mektup... 

* Doğum günü kızı Efsa...







5 yorum:

Evren dedi ki...

perilerde doğarmış bilir misin... bilirsin tabi.
perilere en çok gülmek yakışır, peki bunu da bilir miain...
hep bil, hep gül, hep aşkla...
öperim en kocamanından...

oz dedi ki...

Hüznüne üzüldüm sevgili Efsa! 'Huzur' dilerim, bir de fazladan bir tebessüm :) Mutlu yıllar...

Efsa dedi ki...

bazen perilere derlermişki, bizler gibi ol, bizler gibi umursamaz.. Bak o zaman bu kadar canınız yanmayacak. Yapamamış peri, kırılmış kanatları...

Efsa dedi ki...

hüznüm neden biliyor musun adsız, 5 günde bir dost nasıl kaybedilir onu gördüm.

oz dedi ki...

Üzüldüm...