8 Kasım 2010 Pazartesi


"Vatanım olur musun?"

Keşke cevabını bildiğim için, korkmadan sorabilseydim bu soruyu sana...



5 yorum:

y. dedi ki...

sana tuhaf gelecek bişey söyleyeceğim. bileceksin, vatanın olan adamı, senin olanı bileceksin. cevapların, soruların olmayacak,için sadece aşkla kavrulacak, inan bileceksin. şimdi sen sadece yaralarını sarıyorsun ve kendi kanayan dizlerine üflediğinden canın çok daha fazla yanıyor.

Efsa dedi ki...

Ah Y, yoruldum. öyle çok yoruldum ki, olamayan şeylerin tek taraflı mücadelesini vermekten..

Efsa dedi ki...

Sadece inanmak istiyorum oysa ki..

y. dedi ki...

ben senin şu halini çok iyi biliyorum, nerden bildiğim başka zamanların konusu olsun ama biliyorum, o yüzden soluksuz halde yazıyorsun. nefes al diyeceğim ama bu bir süreç, yaşaman gereken kadarını yaşıyorsun ve bu malesef ne kadar kırılgan , hassas ve aşkı hayatının neresine koyduğunla iniltili. boşver diyenlerden olamadım hiç, o yüzden sana da boşver artık diyemiyorum, sadece durmak istiyorum yanında, geçmişte benzer sancıları çok uzun zamana yayılmış bir kadın olarak, geçene kadar durmak istiyorum. ben bu sahneyi yaşadım, biliyorum geçeceğini ama söyleyemiyorum.

birgün biri olacak ve bileceksin, o zamana kadar hiç kurmadığın cümleleri kurmak isteyeceksin, hiç yaşamadıklarını yaşamak,hiç almadığın gibi nefes alacaksın, inan sadece... ve bırak süzülüp gitsin gecelerden geçmişin hayaletleri.
eğer bu bir kavuşamama durumu olsaydı, sen bu dağı delerken ben en büyük destekçin olurdum. ama burdaki yokluk, senin yöneldiğin, bir boşluğu sevme efsa, yapma bunu kendine.

Efsa dedi ki...

Sırf o boşluğu yaşamamak için birilerini hayatımda tutuyorum. Beslenmek için...

Bekliyorum Y, hani öyle istekle değil artık. olacağı olsun, hayırlısı olsun duaları ile. Ama bu sırada deniyorum da, birilerine tutunmak değil derdim. Biliyim istyorum yanımda oldugunu, ardımda sapasağlam oldugunu bileyim. Dilerim o vatan bir gün toprağım olur, üzerine dökülür can suyu olurum ona da.